Aktuálne Recepty 

Hrnčekový makový koláč

Bude nám stačiť klasický hrnček, ktorý má objem približne 250 ml. Opražené mandľové lupienky na vrchu môžete nahradiť čokoládovou polevou, džemom, alebo len tak pocukrovať.

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 1 a ½ hrnčeka práškového cukru
  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 a ½ hrnčeka celého maku
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • ½ hrnčeka oleja, alebo rozpusteného masla
  • 2 hrnčeky hladkej múky

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtka. K žĺtkom pridáme 1 hrnček práškového cukru a vyšľaháme do peny. K žĺtkom s cukrom pridáme mak, mlieko a zamiešame.Po kúskoch pridávame múku a šľaháme, aby nám nevznikali hrudky. Nakoniec pridáme olej, alebo maslo, prášok do pečiva a zašľaháme. Z bielkov vyšľaháme sneh a jemne ho po častiach zapracujeme do cesta.Rúru predhrejeme na 180°C a cesto rovnomerne rozlejeme na vymastený a vysypaný plech.Pečieme asi 35 minút. Cesto je upečené, keď do neho pichneme špáradlom a neostane na ňom žiadne cesto. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme mandľové lupienky opražené nasucho na panvici. Posypeme cukrom a rozdelíme na koláč.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články